Va començar a nedar a la piscina de l’Atlètic-Barceloneta fa 42 anys, i ara, després de vuit anys al capdavant del primer equip de waterpolo, Chus Martín ha anunciat que deixarà el club mariner a final de temporada. El tècnic considera que “necessito un canvi d’aires i després de tota una vida al club és el moment de posar un punt i seguit. La vida són etapes, i són 15 anys formant part del primer equip. El més important és que estic orgullós de tot el que he fet. Ha estat un desgast important, no és fàcil, però he tingut uns grans professionals que m’han fet créixer com a entrenador. Guanyar la Copa d’Europa ha estat el moment més important de la meva carrera esportiva. No tinc cap oferta, només em preocupa acabar la temporada amb un triplet”.

Atlètic-Barceloneta
@CNAB_oficial

Chus Martín, tota una vida al CNAB

L’entrenador de 51 anys ha passat gairebé tota la seva vida al club de la piscina de Sant Sebastià. Amb vuit anys va començar a nedar i jugar amb l’Atlètic-Barceloneta i durant 42 anys pot dir que ha fet de tot. Martín recorda que “he estat jugador en totes les categories, he fet de monitor, de coordinador, i he estat 15 anys amb el primer equip, set com a ajudant de Santi Fernández i els vuit últims com a entrenador”.

Centrar-se en la Lliga i la Champions

L’anunci de la marxa de Chus Martín arriba en el moment en què el club afronta el tram final de la temporada amb la disputa dels play-off per al títol de Lliga i està classificat per a la final a vuit de la Champions. Per aquest motiu, el tècnic considera que “ara no és el moment de parlar del meu futur. L’equip i jo ara només pensem en les semifinals de la Lliga [que disputaran contra el Terrassa] i els quarts de final de la Champions que jugarem el mes de juny contra l’Olympiacos”.

De fet, Martín considera que l’anunci de la meva marxa “pot ser un al·licient més per lluitar pels dos títols que ens queden i acabar la meva etapa a l’Atlètic-Barceloneta amb un nou títol de Lliga i la segona Champions League de la història del club”.

El palmarès de Chus Martín

Durant l’etapa professional de Chus Martín com a jugador i entrenador, el tècnic, que va començar a nedar a la piscina de l’Escola Pàlcam, ha aconseguit més de xx títols. Com a jugador va aconseguir una Lliga i dues Copes del Rei. Com a entrenador, al costat de Santi Fernández o com a màxim responsable, el seu palmarès és envejable.

  • 15 Lligues (del 2006 al 2020)
  • 14 Copes del Rei (del 2006 al 2010 i del 2013 al 2021)
  • una Champions (2014)
  • una Supercopa d’Europa (2014)
  • 12 Supercopes d’Espanya (del 2006 al 2011, 2013, 2015, 2016-2019)
  • 12 Copes de Catalunya (del 2006 al 2010, 2012, 2013, 2014 i del 2016 al 2019)