El CE Europa s’endú la victòria contra el Llevant B per 1 a 0 en el partit d’anada del play-off d’ascens a Primera Federació. Un solitari gol de Sara del Estal ha servit per sentenciar un partit en què el conjunt dirigit per Joan Bacardit ha estat superior. Amb aquest resultat, les escapulades es troben a un partit d’ascendir per segona vegada consecutiva. La tornada es disputarà el dissabte 3 de juny, a les 18 h, al camp de les valencianes. Allà serà on es decidirà quin conjunt aconsegueix arribar a la segona categoria del futbol femení espanyol.

Un Europa molt superior és incapaç d’estrenar el marcador

Les de Joan Bacardit han sortit molt intenses. Només sonar el xiulet que indicava l’inici de l’enfrontament, unes escapulades molt ofensives no han parat d’assetjar la porteria rival, però una defensa molt ben col·locada els ha parat els peus. El Llevant B, en canvi, ha tingut moltes dificultats per superar la pressió local i només s’apropaven a la porteria a partir de pèrdues i contraatacs. La superioritat de les europeistes ha estat palesa durant tot el primer temps i, mitjançant un gran joc associatiu, aconseguien trobar espais i arribar a l’àrea rival. Tot i això, no han tingut encert de cara a porteria. Al minut 37, l’Europa ha tingut l’ocasió més clara de la primera meitat. Un centre de Fati per banda esquerra que ha rematat de cap Clara, però la pilota s’ha estavellat contra el travesser. Finalment, s’ha arribat al descans amb l’empat a 0 al marcador.

Sara del Estal estrena el marcador

A la represa, el conjunt valencià ha sortit amb una marxa més, però no ha sigut suficient per igualar les forces de les de Bacardit. El cansament ha anat augmentant a mesura que corria el rellotge i el poc encert de cara a porteria per part d’ambdós conjunts s’ha mantingut. Tot i això, al minut 70, Sara del Estal ha estat l’encarregada d’estrenar l’electrònic gràcies a una gran jugada amb sotana inclosa (1-0). Aquest avantatge de les locals ha encès els ànims del conjunt valencià que, tan sols cinc minuts després, ha marcat, però el gol ha sigut anul·lat per unes mans prèvies. El Nou Sardenya no ha parat d’animar les seves jugadores, que han controlat el partit i mantingut el resultat d’1 a 0 fins al final.