Carles Falcón, pilot mort al Dakar
@twintrailracingteam

El pilot de motos Carles Falcón ha mort aquest dilluns, 15 de gener, a causa de les ferides que va patir el 7 de gener després de caure en la segona etapa del Dakar. Arran de la caiguda, va ser reanimat pels serveis mèdics de la prova després de perdre el pols. El tarragoní estava ingressat en un hospital de Catalunya en coma induït.

L’equip de Carles Falcón emet un comunicat

(EFE/Redacció) L’equip TwinTrain Racing ha explicat en un comunicat que els danys neurològics provocats per l’aturada cardiorespiratòria en el moment de l’accident eren “irreversibles”, després que el pilot tingués un edema cerebral i es fracturés la vèrtebra C2 en la caiguda, a més de fracturar-se cinc costelles, el canell de la mà esquerra i la clavícula.

Després de l’accident, que es va produir durant l’etapa que es disputava entre Al-Henakiyah i Al-Duwadimi, el pilot va estar ingressat en un hospital de Riad. El 12 de gener va ser traslladat a Catalunya en un avió medicalitzat i es trobava ingressat a la unitat de cures intensives des d’aleshores, en estat crític.

En el comunicat, el seu equip destaca que “el Carles era una persona somrient, sempre activa i que gaudia amb passió de tot el que feia, en especial les motos”. A més recorden que ha mort “fent una cosa que era el seu somni, córrer el Dakar”.

L’equip demana que “es mantingui la privacitat dels actes de comiat que es facin en els pròxims dies”.