El Consell Català de l’Esport impulsa una campanya de sensibilització per combatre les violències sexuals en la pràctica esportiva. L’objectiu de la campanya és informar, sensibilitzar i conscienciar les entitats i els professionals de l’esport contra la violència sexual i de gènere en aquest àmbit.

Cinc píndoles per conscienciar sobre la violència i la discriminació

La iniciativa inclou la difusió de cinc peces audiovisuals, de curta durada i petit format, que es difondran al web i a les xarxes socials de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i que estan centrades en cinc àrees sensibles en què es poden viure situacions no desitjades:

  • Abusos
  • Assetjament
  • Discriminació
  • Desigualtats
  • Estereotips

Aquestes situacions es produeixen encara avui en els entorns esportius i es volen contrarestar apel·lant als valors del respecte, la seguretat, la dignitat, la igualtat i la llibertat.

Més eines contra la violència sexual en l’esport

A banda de les peces audiovisuals, el Consell Català de l’Esport vol aportar d’altres instruments per combatre les violències sexuals en la pràctica esportiva:

  • Document “La violència sexual a l’esport – Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar” : L’obra proposa actuacions a les entitats esportives tant per prevenir i detectar casos d’aquest tipus de violència sexual com per reaccionar-hi. És una guia elaborada conjuntament amb la Universitat de Vic.
  • Vídeo formatiu: “La violència sexual a l’esport: de què parlem?”, a càrrec de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). La peça és fruit del treball del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) de l’INEFC amb l’entitat Cooptècniques.
  • Promoció de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120 a les entitats esportives, amb l’objectiu d’augmentar-ne el coneixement entre les dones vinculades al món de l’esport i l’activitat física que el puguin necessitar, i avançar envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.