Assetjament, diversitat de gènere, immigració o estereotips són alguns dels conceptes que les escoles poden treballar mitjançant els documentals i reportatges que el BCN Sports Film Festival ha preparat específicament per als col·legis al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. És una forma diferent de posar en pràctica els valors de l’esport per als nens i nenes.

Els valors de l’esport i molt més

Els valors de l’esport propis com la superació, la germanor o el treball en equip són intrínsecs a la pràctica esportiva. Per això, veure i treballar sobre peces audiovisuals relaciones amb aquest àmbit pot ajudar els mestres i tutors, ja que els documentals i els reportatges són una forma diferent de treballar tots aquests valors i, això pot copsar encara més l’atenció de la canalla. Des del BCN Sports Film Festival han decidit ampliar valors i tractar temes tan importants com l’assetjament o la diversitat de gènere, entre d’altres, gràcies a les temàtiques dels seus documentals.

Un miler d’alumnes presencials i més de 5.000 de forma virtual

La iniciativa del BCN Sports Film Festival aproparà aquests documentals a uns 1.100 nens i nenes que visitaran el Museu Olímpic i de l’Esport, però la difusió no s’acaba aquí, perquè més de 5.000 ja els han vist de forma virtual des de les seves escoles. A més, els mestres poden treballar a través d’un dossier pedagògic que desenvolupa el Filmclub, un projecte d’innovació educativa basat en el cinema i l’audiovisual. Les sessions virtuals per a les escoles estaran operatives fins al 31 de març, i les escoles que desitgin veure els documentals ho poden demanar a través de la pàgina web del festival.