Baró Viver

El barri barceloní del districte de Sant Andreu Baró de Viver torna a tenir camp de futbol propi 35 anys després. La nova instal·lació, construïda per l’Ajuntament de Barcelona, ja està en funcionament i la inversió que ha fet el consistori és de 2,8 milions d’euros.

El Club de Futbol Besòs Baró de Viver, de Tercera Catalana, ja pot tornar a jugar a casa 35 anys després. El camp nou de trinca és un equipament històricament reclamat pel barri, ja que va ser sacrificat per poder fer la remodelació de les antigues cases barates. Les obres van començar el maig del 2019 i van finalitzar l’agost d’aquest 2020. El camp s’ubica a la cantonada dels carrers de Tucumán i Ciutat d’Asunción. El projecte ha tingut una inversió de 2.848.000 euros.

La instal·lació

Les instal·lacions tenen uns superfície de 9.300 m2 i es tracta d’un camp bàsic poliesportiu amb gespa artificial. La idea és que s’hi pugui practicar el futbol, el futbol 7 i altres disciplines esportives, com per exemple el rugbi. Hi ha una graderia amb capacita per a 300 persones i vuit vestidors per poder fer a l’hora diversos partits o activitats.

Al barri Baró de Viver hi havia el conjunt de la denominades cases barates i l’any 1985 es va decidir fer una remodelació al barri per substituir aquestes cases per habitatges nous. Això va comportar sacrificar l’espai de l’antic camp de futbol per construir-hi les cases. Des d’aleshores, el Club de Futbol Besòs Baró de Viver ha jugat els seus partits en camps com el de la Trinitat Vella i el Clot. Ara el club torna a tenir camp de futbol propi.

Una gestió socioesportiva

Des de l’Ajuntament estant ultimant l’adjudicació de la gestió de l’equipament municipal esportiu nou. L’objectiu és trobar un concessionari que treballin un programa de dinamització socioesportiva vertebredor amb altres entitats del barri. La intenció és que el camp s’obri a altres esports, a part del futbol.