Palau Sant Jordi
Foto: Vicente Zambrano

Barcelona s’ha postulat com a seu de la Final Four de l’Eurolliga. El Palau Sant Jordi seria el lloc triat per fer aquest esdeveniment, que ja es va fer a la ciutat i al mateix pavelló els anys 1998, 2003 i 2011. L’Ajuntament fa anys que treballa en aquesta possibilitat, però encara no hi ha res firmat amb l’Eurolliga.

Barcelona en el procés de selecció

El periodista Marc Mundet va avançar que la ciutat seria la seu de l’Eurolliga el 2025, però betevé ha pogut confirmar de fonts municipals que no hi ha res tancat i que Barcelona ha presentat el dossier necessari per tal de ser candidata a organitzar aquest esdeveniment, tal com han fet altres ciutats europees. Des de l’Institut Barcelona Esports (IBE) i l’Ajuntament es treballa perquè la Final Four torni a la ciutat el 2025 o, fins i tot, el 2026 i està treballant perquè es faci possible.

El Palau Sant Jordi, tres vegades seu

El Palau Sant Jordi ha estat tres vegades seu de la Final Four de l’Eurolliga. La primera vegada va ser l‘any 1998 amb victòria del Kinder de Bolonya. En aquella edició el Barça va quedar eliminat al conegut llavors com a Top 16, una eliminatòria de vuitens de final davant el CSKA de Moscou.

El 2003 va ser l’any màgic per al Barça, perquè va conquerir la seva primera Eurolliga a casa. El conjunt blaugrana entrenat per Svetislav Pesic va guanyar al CSKA de Moscou a les semifinals (76-71) i a la Benetton de Treviso a la final (76-65).

El 2011 Barcelona va tornar a organitzar la Final Four, un any després de la segona Eurolliga aconseguida pel FC Barcelona a París el 2010. En aquella ocasió el conjunt barcelonista va quedar eliminat als quarts de final pel Panathinaikos per 1 a 3 en el global de l’eliminatòria, tot i haver fet un Top 16 perfecte, amb sis victòries en sis partits.