XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No som tan prepotents com per creure'ns que ho tenim guanyat ni molt menys. Competim amb gent bona i que et poden guanyar. Quan arribes a una final sempre pots guanyar o perdre. Si perdem evidentment anirem al 21 perquè haurem fet un camí i continuarem. Jo sempre dic que l'important és estar sempre a la graella de sortida." Barcelona afronta el repte amb els deures fets. Així ho assegura la delegació local, que destaca l'experiència a acollir esdeveniments esportius i tenir les infraestructures ja fetes. Avui a Mònaco una part de la delegació ha assajat la presentació amb què demà vol conquistar els 27 representants de la Federació Internacional d'Atletisme, la IAAF, que en tindran l'última paraula. Més enllà de les icones de Barcelona, la ciutat jugarà fort la carta de la innovació tecnològica, el concepte "smart city" aplicat al món de l'esport. Una atleta veterana i un altre de júnior sean dues veus més que demà defensaran la candidatura de Barcelona, amb ganes i confiança que sigui la guanyadora per a 2019. BERTA CASTELLS, atleta "Barcelona està sobradament potser no però preparadíssima per acollir els Mundials." NOEL DEL CERRO, atleta "És un dels meus grans somnis que tinc: participar en un campionat del món absolut. I a sobre si és a Barcelona ja seria una passada." Una altra de les apostes de Barcelona és traslladar algunes de les proves esportives de l'estadi al carrer. Una iniciativa amb què es vol fer valer davant la candidatura de Doha, a Qatar, i la de la ciutat d'Eugène, als Estats Units. El veredicte el sabrem demà al migdia.

Els Mundials d’atletisme, celebrats cada dos anys, són considerats com la tercera prova esportiva més important del món, després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol. Moscou en va acollir l’última edició, el 2013, i Pequín i Londres n’organitzaran les de 2015 i 2017 respectivament. Barcelona és candidata a acollir l’edició de 2019. Per fer-ho, però, la delegació desplaçada a Mònaco haurà d’acabar de demostrar que està més preparada que Doha, a Qatar, i Eugene, als Estats Units.

La candidatura barcelonina destaca, entre altres punts positius, la trajectòria d’èxit que la ciutat té en l’organització d’esdeveniments esportius, així com la disponibilitat d’instal·lacions preparades per a l’esdeveniment. En aquest sentit, Barcelona presenta l’Anella Olímpica com l’epicentre de l’esdeveniment, amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys de protagonista.

Si finalment s’escull Barcelona per organitzar els Mundials d’atletisme de 2019, està prevista una cerimònia d’obertura a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb la Font Màgica i el Palau Nacional de fons, i una cerimònia de cloenda que sí que es faria a l’estadi. A més, es preveu un programa d’activitats relacionades amb l’atletisme destinades a promoure l’esport entre els joves.

Aquesta és la segona vegada que Barcelona és candidata a organitzar aquest esdeveniment. Ho va ser l’any 2007, quan finalment es va designar Moscou per acollir els Mundials de 2013. A l’estat espanyol, només Sevilla ha estat seu d’aquesta prova, i ho va ser el 1999.