Objectiu aconseguit. Sisè any consecutiu classificant-se a unes semifinals de la Champions. Al costat de l’afició, al Johan Cruyff, les blaugrana han enllestit la feina i han guanyat el Brann per 3-1 (i un global 5-2) als quarts de final. Les de Giráldez continuen escrivint la història a Europa i ara ja són més a prop de l’anhelada final del 25 de maig a San Mamés, que les podria portar a aixecar la tercera Champions de la seva història.

Abans, però, hauran de superar el Chelsea a les semifinals. L’anada es jugarà el 20-21 d’abril a Montjuïc, i la tornada el 27-28 d’abril a Stamford Bridge. Les entrades per al partit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys ja estan a la venda a la web del club.

Aitana Bonmatí fa màgia, una vegada més, i encarrila el Barça cap a les semifinals

Els primers cinc minuts han estat una revelació del que acabaria sent el partit. Amb un Barça pressionant molt amunt que s’ha instal·lat a la zona de tres quarts i ha fet perillar la porteria del Brann. Com ja ens té acostumats, Graham Hansen ha fet de les seves per la banda dreta, superant la defensa noruega en la majoria d’ocasions. I Mikalsen, al minut 10, ha hagut d’intervenir dues vegades per aturar dos xuts de l’extrem blaugrana.

El Barça ha continuat acariciant la porteria rival, però no ha estat fins al minut 23 quan ha aparegut la màgia d’Aitana Bonmatí per fer el primer del partit. La de Sant Pere de Ribes ha rebut una pilota d’Esmee Brugts a la frontal de l’àrea i ha enviat un xut creuat al fons de la porteria de Mikalsen. Les estadístiques al final de la primera part eren clarament blaugrana: 14 rematades de l’equip de Giráldez i només tres del Brann.

Fridolina Rolfö i Patri Guijarro sentencien l’eliminatòria

A la segona part, les blaugrana han mantingut la mateixa intensitat deixant clares les intencions d’ampliar la distància en el marcador. Ho ha aconseguit primer Fridolina Rolfö, al minut 10 de la segona part, després d’una gran jugada individual de Graham i petites errades consecutives de la defensa del Brann que han deixat la pilota a plaer per la sueca.

Tot i veure molt llunyana la possibilitat de remuntar l’eliminatòria, el Brann ha volgut dir-hi la seva. Svendheim ha convertit una centrada en gol i, minuts després, Aahjem ha estat a punt de fer la segona diada per a un conjunt noruec que ha demostrat la bona feina feta a Europa i ha reafirmat l’etiqueta d’equip revelació. Quan quedaven tres minuts per al final, però, el Barça ha posat el llacet al partit amb el 3-1. Aquest cop ha estat Patri Guijarro qui ha empès la pilota al fons de la porteria, després d’un xut d’Aitana Bonmatí que anava fora. Xiulet final de l’àrbitra i alegria desenfrenada d’una afició blaugrana, que ha vist com el seu equip es classifica per sisena vegada a unes semifinals de la Champions.