Àrbitre i Busquets i Rakitic
Sara Gordon - FC Barcelona

La fiscalia de Barcelona està investigant pagaments del FC Barcelona a una empresa propietat de José María Enríquez Negreira entre els anys 2016 i 2018, tal com ha informat el programa ‘Què t’hi jugues’, de la Cadena SER. Negreira era llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol, un càrrec que va ostentar fins al 2018, i feia informes pel club blaugrana en diverses qüestions futbolístiques. El Barça reconeix haver contractat assessors externs, ho considera habitual en el món del futbol, defensa l’honorabilitat del club i amenaça amb accions legals contra qui malmeti la reputació del club.

Tres pagaments durant l’època Bartomeu

Segons la Cadena SER, hi hauria hagut un total de tres pagaments en tres anys que pujarien fins a 1,4 milions d’euros. Aquests pagaments es van produir durant el mandat de Josep Maria Bartomeu, tot i que l’expresident blaugrana hauria assegurat a la SER que els contractes amb aquesta empresa ja existien des de l’època de Joan Laporta, quan Bartomeu també formava part de la directiva. I fins i tot el propi mitjà apunta a l’època de Gaspart.

A la Cadena SER han parlat amb Enríquez Negreira, que assegura que mai no va afavorir el Barça en cap decisió ni designació arbitral i que la seva feina consistia a assessorar verbalment el club blaugrana.

El Barça reconeix contractes i es defensa

El Barça ha emès un comunicat confirmant que el club tenia contractes amb consultors externs per aconseguir informes de jugadors i àrbitres, però ha assegurat que són habituals i que no se’n van beneficiar en cap altre aspecte. Aquest és el comunicat sencer:

  1. Que el FC Barcelona va contractar en el passat els serveis d’un consultor tècnic extern, el qual subministrava, en format vídeo, informes tècnics referits a jugadors de categories inferiors de l’estat espanyol per a la secretaria tècnica del Club.
  2. Addicionalment, la relació amb el mateix proveïdor extern es va ampliar amb informes tècnics relacionats amb l’arbitratge professional a fi de complementar informació requerida pel cos tècnic del primer equip i del filial, una pràctica habitual en els clubs de futbol professionals.
  3. Actualment, aquest tipus de serveis externalitzats recau en un professional adscrit a l’Àrea de Futbol.
  4. El FC Barcelona lamenta que aquesta informació aparegui justament en el millor moment esportiu de la temporada actual.
  5. El FC Barcelona emprendrà accions legals contra qui malmeti la imatge del club amb possibles insinuacions contràries a la reputació de l’entitat que es puguin produir arran d’aquestes informacions.