barsa-noia-semifinal-supercopa-espanya-gener-2020-21
@FCBhoquei

Barça i Noia s’han retrobat per tercera vegada aquesta temporada en les semifinals de la Supercopa d’Espanya que, per primer cop, s’ha celebrat a la pista del Lloret de Mar. El Barça ha superat el Noia per 1 a 3 i el conjunt blaugrana té un bitllet per a la final d’aquest diumenge.

@FCBhoquei

Els dos conjunts han disputat la primera semifinal de la Supercopa d’Espanya corresponent a la temporada 2019-20. L’Ok Lliga va acabar de forma brusca el 2020 per culpa de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 i la classificació es va tancar tal com estava en aquell precís moment. L‘equip blaugrana com a primer classificat i campió de la lliga, i el Noia com a quart classificat. El sorteig d’aquesta setmana els ha emparellat per aquesta semifinal.

Primers minuts sorprenents del Noia

El Noia ha plantejat un partit atrevit amb un ritme molt alt de joc i el Barça, que ha sabut encaixar l’estratègia, s’ha trobat amb molta pressió a sobre i ha hagut de defensar de valent. A més, el porter del Noia, Martí Zapater, ha completat uns primers 25 minuts excel·lents i, amb molt bona col·locació, ha aturat tots els atacs blaugrana. Encara que cap dels dos conjunts ha aprofitat les superioritats ni les oportunitats de falta directa, fins i tot Xavi Costa del Noia ha fallat un penal. El partit s’ha mantingut amb transicions ràpides entre les dues porteries, del tot elèctric. En el minut 8, en una de les sortides ràpides de pilota del Noia, Jordi Farré ha deixat una bola per Xavi Costa que no ha perdonat contra Sergi Fernàndez. Era l’1 a 0 i al Barça li ha tocat remuntar. La primera meitat ha acabat amb els blaugrana abocats a l’atac per aconseguir l’empat, però sense trobar espais per on penetrar gràcies a la bona defensa dels de Ferran López.

@FCBhoquei

El Barça empata a la segona i pròrroga

La segona part s’ha iniciat amb un Noia força tranquil, amb possesions llargues, però, a poc a poc, el Barça ha anat guanyant terreny en atac. El Noia s’ha mostrat, a estones, menys incisiu, tot i l’actuació excelsa de Martí Zapater sota pals. Les nombroses faltes dels de Sant Sadurní, 19 a 9 quan encara faltaven uns minuts de partit, han propiciat una de les jugades clau del xoc. Vintena falta del Noia i Pau Bargalló ha estat l’encarregat de transformar la falta directa. Aquesta vegada el jugador blaugrana l’ha aprofitat i ha fet pujar l’1 a 1 al marcador per empatar el partit.

Un cop l’empat ha estat una realitat i amb tot per decidir a pocs minuts per acabar, els dos equips han intentat accions a l’atac, però ha estat el Barça qui ha arribat amb més perill. Els barcelonins pràcticament han sumat una quinzena de tirs a porta per un parell del Noia. Això sí, a la segona meitat, el resultat s’ha mantingut en empat a un i la primera semifinal s’ha decidit a la pròrroga.

Pròrroga decisiva pel costat blaugrana

Els minuts de pròrroga han estat decisius i no ha calgut anar als penals. En una falta provocada per Helder Nunes que ha significat una targeta blava per Pol Manrubia, el Barça ha jugat amb superioritat numèrica. I només li ha calgut una jugada per certificar el segon gol i confirmar la remuntada. Pau Bargalló ha volgut fer una passada cap a Helder Nunes que ha interceptat la defensa del Noia, però el rebuig li ha caigut al mateix jugador portuguès del Barça, ja que ha anotat el segon gol.

@FCBhoquei

Pau Bargalló, en una nova falta directa pitada a favor dels blaugrana, ha sentenciat amb el tercer, afegint un toc de qualitat en el colpeig de la bola. El Barça, en la primera part de la pròrroga, ha arrodonit la victòria i el passi a la final de Supercopa d’aquest diumenge