Bartomeu

El FC Barcelona, segons una informació del diari ‘As’, ha obert un expedient disciplinari a Josep Maria Bartomeu per expulsar-lo com a soci del club. Bartomeu, que va ser president del Barça des del gener del 2014 i fins a l’octubre del 2020, suposadament va rebre a casa seva -la informació ho confirma- una carta postal de la Comissió de Disciplina del FC Barcelona per informar-lo que se li obria un expedient que podia derivar en l’expulsió com a soci a causa de la seva implicació amb el Barçagate.

Bartomeu pot perdre la condició de soci

La Comissió de Disciplina és l’òrgan encarregat, per delegació de la Junta Directiva, per obrir aquest expedient disciplinari. Segons els estatuts del club, Bartomeu va poder incórrer en una “acció o omissió del soci contrària a la llei, als estatuts, als acords de l’Assemblea General o de la Junta Directiva, que causi perjudicis materials o morals de consideració al club, a uns altres socis, o a jugadors, tècnics o treballadors del club”, entre altres faltes.

Aquesta actució, segons la informació del diari ‘As’, es considera com a “molt greu” i té com a sanció la prohibició d’accedir al Camp Nou i en altres instal·lacions del club durant un període d’un any i un dia a dos anys, la suspensió de la condició de soci de quatre mesos i un dia a dos anys o la pèrdua de la condició de soci. En el cas de l’expresident seria aquesta última sanció la que se li aplicaria.