El Barça CBS ha perdut contra el València bàsquet per 61 a 78 a la Lliga Femenina Endesa. Ha estat el retorn de l’equip blaugrana al Palau i també ha servit per retre homenatge a la plantilla que va guanyar la primera Lliga, l’any 2003.

Homenatge a l’UB Barça del 2003

El Barça CBS no jugava al Palau Blaugrana des de la darrera temporada contra l’Alcobendas i l’ocasió mereixia un homenatge al mític Club Bàsquet Universitari, que l’any 2003 va guanyar la Lliga, la primera de la seva història. L’UB Barça de Carme Lluveras a la banqueta va superar el Ros Casares de València en una final que es va decidir en el 5è partit i en els darrers instants gràcies a uns tirs lliures de Laia Palau. Avui, 20 anys després el Ros Casares ja no existeix perquè es va fusionar amb un València Bàsquet que continua sent el referent estatal del bàsquet femení i les valencianes no han deixat a les catalanes cap opció de victòria.

Líder intractable

El València arribava líder indiscutible de la Lliga Femenina Endesa, però la màgia del Palau Blaugrana, amb més de 4.000 espectadors, era la carta amagada del conjunt entrenat per Isaac Fernández. Un parcial de 17 a 25 en el primer quart ha deixat tocades les blaugrana, que han arribat al descans amb un resultat advers de 18 punts, una diferència que encara s’ha fet més gran a la represa i que ha deixat el darrer quart perquè el Barça CBS maquilli una mica el marcador per acabar amb un 61 a 78 per a les valencianes. Una derrota però amb la satisfacció de tornar a la casa gran, al Palau Blaugrana, en una gran festa del bàsquet.