El Barça ha organitzat una activitat de bàsquet amb cadira de rodes amb jugadors dels equips de bàsquet masculí, femení i adaptat per donar visibilitat a aquest esport amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.
Un Barça sobre rodes per a un dia especial
(EFE) Els jugadors del Barça Alex Abrines, Darío Brizuela, Jabari Parker, Oriol Paulí i Joel Parra, i les jugadores del Barça CBS Lola Pendande, Carolina Guerrero, Angela Bjorklund, Karla Erjavec i Roselis Silva, han experimentat en primera persona la dificultat afegida que comporta jugar a bàsquet amb cadira de rodes.
“Ho havia subestimat una mica. M’ho he passat bé, però és difícil moure’s d’una banda a l’altra”, ha reconegut la jugadora del Barça CBS, Lola Pendande. Una impressió compartida per Abrines: “La coordinació és molt difícil. Cada dos tocs has de botar, la pilota se te’n va molt lluny i no hi arribes. Els girs són molt complicats”.
Aquesta iniciativa va sorgir de la col·laboració entre la Fundació del FC Barcelona i l’equip de bàsquet amb cadira de rodes del Barça, a la qual es van afegir ràpidament els jugadors dels equips masculí i femení de bàsquet del club, reunits a la pista del Palau Blaugrana per a aquesta causa.
“Aquesta és la setmana de la discapacitat, la nostra setmana. Per a nosaltres és important perquè donem a conèixer aquest apassionant esport a persones i jugadors que no l’han vist ni provat“, ha explicat l’entrenador de l’equip de bàsquet en cadira de rodes Barça, Jaume Vilella.
El tècnic va començar l’activitat agraint la col·laboració als participants i explicant les diferències en la normativa respecte al bàsquet comú, com l’absència de dobles i l’obligació de botar cada dos impulsos per no fer passos.
Tot seguit, els jugadors de l’equip de bàsquet amb cadira de rodes Teo López, Fernando Valderrama, Rafa Benítez, Maria Heras, Alex Conde i Laia Antón van explicar la seva experiència personal.
Tot seguit, els jugadors dels tres conjunts es van barrejar en dos equips i van jugar un partit de bàsquet en cadira de rodes en un ambient distès. “Em sembla molt bé (aquesta iniciativa). Així podem aconseguir més visibilitat en el bàsquet en cadira de rodes, a veure si més gent ens pot donar suport”, ha comentat Heras en declaracions a EFE.
“Tenen molt de mèrit el que fan i fins que no et poses a la seva pell, no ho entens al cent per cent. Des de fora pots pensar que tu també podries fer-ho, però no saps botar ni llençar. És tot diferent. És una cosa que notem ara i per a nosaltres serveix com a aprenentatge”, ha afirmat Abrines. EFE