El resultat es pot considerar com a bo, sobretot per com es va desenvolupar el partit d'un Barça que va estrenar la segona equipació a Madrid. L'equip de Diego Simeone va jugar com li agradava al seu entrenador, dur, molt dur, a vegades fregant la violència. El tècnic argentí va presentar una defensa amb una teranyina de jugadors per evitar el joc fluïd dels barcelonins. El joc al contraatac dels matalassers va donar fruits molt aviat, amb un gol de David Villa al minut 11. L'exblaugrana va engaltar un bon xut que va superar Víctor Valdés. Tot i el poc joc ofert pels locals, el Barça tampoc no va saber desfer l'entremat defensiu durant els primers 45 minuts. Va ser a la segona meitat, amb Messi a la banqueta per precaució per una contusió a la cuixa esquerra, quan els de Tata Martino van jugar millor. L'entrada de Cesc, que va estar a punt de marcar en aquesta acció molt protestada pels barcelonistes, va ser important, però més encara la de Neymar. El brasiler va arribar tot just per marcar en la segona pilota que va tocar. Una rematada de cap després d'una centrada d'Alves va permetre el Barcelona empatar el partit. La setmana que ve es decidirà tot en la tornada al Camp Nou, també a les onze de la nit.

L’Atlètic ha començat el matx amb el seu joc habitual, és a dir, molt defensiu i jugant al contraatac. D’aquesta manera ha arribat l’1 a 0. Gol de David  Villa als 11 minuts de joc en culminar una jugada molt ràpida amb una volea que envia la pilota a l’esquerra de Victor Valdés. És el vuitè gol de Villa al Barça en tota la seva carrera esportiva. Durant el primer període, el Barcelona no ha fet cap xut entre els tres pals del porter belga dels matalassers, Thibaut Courtois.

A la represa el Barcelona ha dominat totalment, ha tingut un parell d’oportunitats  i a la tercera, Neymar ha rematat de cap un servei de Dani Alves i ha aconseguit l’empat a un definitiu. Dimecres vinent a les 23.00 la tornada de la Supercopa d’Espanya es jugarà al Camp Nou.