Andrea Fuentes
Foto: Oli Scarff

Andrea Fuentes va ser vital per salvar la vida de la nedadora nord-americana Anita Álvarez. La nedadora estava en plena coreografia de la prova de solo del Mundial de natació de Budapest quan va perdre el coneixement i va començar a enfonsar-se a la piscina. La ràpida reacció de la tarragonina, entrenadora de la selecció dels Estats Units, va ser vital perquè Álvarez continuï viva.

Tot va passar al final de l’exercici quan, de sobte, Anita Álvarez va marejar-se i es va desmaiar. La nedadora va començar a enfonsar-se a la piscina i va ser aleshores quan Andrea Fuentes, vestida de carrer, va saltar a l’aigua per socórrer la nedadora. Fuentes va agafar Álvarez i la va pujar fins a la superfície, on va ser atesa per l’assistència mèdica. Després va ser traslladada a l’interior del centre mèdic de l’annex de la piscina, on es va recuperar i ja es troba fora de perill. Per tant, tot plegat es va quedar en un ensurt gràcies a la ràpida reacció d’Andrea Fuentes.

Un cop passat l’ensurt, Andrea Fuentes ha explicat que “he cridat els socorristes perquè es llancessin a l’aigua, però no reaccionaven, o no em sentien o no m’entenien”. Ha estat aleshores quan Fuentes s’ha llançat a l’aigua. La seleccionadora ha continuat dient que “quan acabes un exercici el primer que vols és respirar, però se n’anava cap al fons i no era normal”. Segons l’entrenadora, “crec que ha estat uns dos minuts sense respirar perquè tenia els pulmons plens d’aigua, però un cop ha pogut expulsar l’aigua ha començat a respirar i s’ha quedat en un ensurt”.