Andrea Fuentes, l'esportista espanyola que més medalles olímpiques ha aconseguit, ha decidit posar punt i final a l'alta competició. ANDREA FUENTES, exnedadora de sincronitzada "Es un poco largo, pero es mi dia." Com avui ha estat el seu dia, ningú millor que ella per explicar-ne els motius i les sensacions que té. ANDREA FUENTES, exnedadora de sincronitzada "Lo dejo porque creo que es el momento de hacer un cambio en mi vida. La sincro ya no me mueve desde dentro y mis motivaciones empiezan a estar fuera del agua. Hoy es un gran día para mi. Hoy empiezo una nueva vida y hoy nace una nueva Andrea. Y no quiero seguir por dinero, ni porque toque, ni por gloria, ni por tener miedo a lo desconocido." ANNA TARRÉS, exseleccionadora olímpica de natació sincronitzada "Aquella esportista que amb determinació, amb caracter i saber fer ha aconseguit el que ha volgut." ONA CARBONELL, nedadora de sincronitzada "Trista en part per no nadar més al seu costat. Però contenta per ella i pel nou repte que agafarà l'Andrea i que és una nova vida i un camí." ENRIC BERTRAN, president de la Federació Catalana de Natació "Jo, personalment, hagués preferit que hagués estat després del Mundial de Barcelona pel que representa un mundial a casa.Però ella ha decidit que sigui ara i jo estic convençut dels èxits i donem suport als esportistes i als tècnics perquè aconsegueixin el màxim al mundial de Barcelona." FERNANDO CARPENA, president de la Federació Espanyola de Natació "Lamentamos la pérdida de una deportista de este calado, pero satisfechos porque ha hecho lo que ha querido. Nos ha dado una lección y por lo tanto yo, por un lado, triste. Pero hay 16 chicas más." ANDREA FUENTES, exnedadora de sincronitzada "Quiero daros un mensaje de ánimos. Suerte no necesitais. Me voy en el momento que es mejor que os deis a conocer sin mi. Teneis un mundial en casa y es una oportunidad de oro. Qué mejor que darse a conocer compitiendo en casa. Teneis medio camino hecho y yo creo en vosotras. Sé que sois fuertes y lo lograreis. Trabajar duro, no os relajeis y tener siempre la ilusión como bandera."

És l’esportista olímpica espanyola amb més medalles. Ha participat en tres jocs olímpics (Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012) en els quals ha aconseguit quatre medalles (tres d’argent i una de bronze). A més ha aconseguit 13 guardons en Mundials i 11 en Europeus.
Nascuda el 1983 a Valls (Tarragona), Andrea Fuentes va començar a practicar la natació sincronitzada poc després dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Set anys després va entra al CAR de Sant Cugat per entrenar amb la selecció espanyola absoluta. Va debutar als campionats del món de Fukuoka, l’any 2000. Al costat de Gemma Mengual i la resta del combinat espanyol va aconseguir la primera medalla olímpica per a la natació sincronitzada espanyola als jocs de Pequín 2008.