alexia putellas

Alexia Putellas té una lesió greu: trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre. Això vol dir, per començar, que es perdrà el campionat d’Europa de seleccions, que comença aquest dimecres a Anglaterra.

Mínim sis mesos de baixa

El doctor Ramon Cugat, una eminència en la matèria, va dir a RAC1 que Alexia Putellas no podrà tornar a jugar fins l’any que ve. El procés fins que Alexia pugui tornar a jugar partits oficials serà llarg. Cugat explica que un cop es produeix la lesió no es pot operar immediatament. Cal tenir en compte tres aspectes: que baixi la inflamació del genoll, que ja no tingui un dolor excessiu i que recuperi una mínima mobilitat en la zona afectada. Fins que no es compleixin els tres requisits no es pot operar. Si tot va bé, Alexia passarà pel quiròfan la setmana que ve. A partir d’aquí el període de recuperació és llarg. S’estima que als quatre mesos ja podrà començar a trepitjar la gespa i tocar pilota. Però fins, com a mínim, al cap de sis mesos no podrà tornar a jugar.

Sense l’Europeu

Alexia Putellas havia de ser una de les estrelles de l’Europeu d’Anglaterra, que es jugarà fins al dia 31 de juliol. La capitana de la selecció espanyola i millor jugadora del món en l’actualitat deixa tocada moralment la plantilla espanyola.

El Barça també rep

El Barça també es veurà perjudicat per la lesió que Alexia Putellas té al genoll esquerre. Si tot va bé començarà a jugar el mes de gener, quan la temporada estigui ben avançada. En aquell moment el FC Barcelona ja haurà jugat pràcticament mitja Lliga espanyola i la primera fase de la Champions League. Serà una baixa importantíssima per a l’equip de Jonatan Giráldez, que es queda sense la millor de les seves peces, una de les que més gols marca, la que fa més passades de gol, la líder indiscutible del vestidor culer i una icona del futbol femení.