La selecció d’Alemanya ha recorregut al TAS (Tribunal d’Arbitratge de l’Esport) contra la polèmica decisió de la FIFA de prohibir el braçal One Love en suport del col·lectiu LGTBIQ+, sota amenaça de sancions econòmiques en cas de lluir-lo alguna selecció al Mundial de Qatar.

Alemanya ha mostrat el desacord amb la mesura amb un recurs d’urgència al tribunal suís del TAS, i la resposta es donarà a conèixer aquest dimecres a la tarda, però es desconeix si la resolució arribarà abans o després de la disputa de l’Alemanya-Japó d’aquest dimecres, a les 14 h. El porter i capità de la selecció alemanya, Manuel Neuer, que sempre llueix el braçal, ja va avisar que pagaria qualsevol sanció que se li imposés, perquè el pensava portar en tots els partits de la seva selecció al Mundial.

La FIFA adverteix que no hi ha base legal per al recurs d’Alemanya

Tot i les advertències de la FIFA, que no veu cap base legal en el recurs de la selecció alemanya, el cert és que la reivindicació del braçal One Love ha arribat al TAS per la persistència de l’estament esportiu alemany, que no vol deixar de banda aquesta lluita. Si el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport dona la raó a la selecció alemanya, veurem si la FIFA es fa enrere i accepta la decisió o en fa cas omís. Les seleccions que van informar en un principi que volien lluir el braçal van ser, a banda d’Alemanya, els Països Baixos, Bèlgica, Dinamarca, França, Gal·les, Anglaterra, Suïssa o Noruega, aquesta darrera tot i no jugar el Mundial de Qatar.