Barcelona i la Copa Amèrica han viscut la festa del patí de vela amb la participació de 350 embarcacions que han navegat per les aigües del front marítim. Ha estat un espectacle rècord en el món d’aquest tipus de naus que, un cop més, han mostrat el seu compromís amb el medi ambient.

El patí de vela aconsegueix un rècord a Barcelona

Més de 350 patins de vela han omplert les aigües de Barcelona en una exhibició històrica i dins els actes de la gran final per la Louis Vuitton 37a America’s Cup. Ha estat una regata que ha anat més enllà de l’àmbit esportiu. Els organitzadors han volgut fer una crida a la importància de la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació per plàstics al mar. Per aquesta raó, el lema ha estat “Free plastics sea” (“Mar lliure de plàstics”), amb l’objectiu de conscienciar de la problemàtica dels microplàstics al mar.

Una de les activitats més destacades serà la presentació de la Volta a Menorca amb patí de vela a càrrec de Gerard Esteva, president de la UFEC; José Guerra, Dircom d’AGBAR; Rafael Chueca, subdirector general de Cultura i Territori – Fundació La Caixa i Olivia Mandle, activista mediambiental, reconeguda per l’Institut Jane Goodall.

El patí de vela, l’embarcació de Barcelona

El patí de vela o patí català és un catamarà per a un sol tripulant que es pilota amb el cos del patró i la gestió de l’escota de la vela. Sense timó, botavara ni sabres a les veles, és una embarcació nascuda a les platges de la Barceloneta i Badalona als anys 20 del segle passat. Una embarcació que ja va fer història a la regata preliminar de l’America’s Cup a Vilanova i la Geltrú al setembre del 2023, amb la participació de 200 patins de vela.