2.500 corredors amateurs s’han calçat les vambes per donar suport al col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. La desena edició d’En Marxa per la Paràlisi Cerebral s’ha celebrat aquest diumenge, 9 d’octubre, a les Corts, en un ambient familiar i festiu. La cursa solidària, organitzada per la Federació Catalana de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat, és una reivindicació i una defensa dels drets d’aquest col·lectiu.

cursa paràlisis cerebral
cursa paràlisis cerebral

15.000 persones amb paràlisi cerebral

Els corredors han pogut triar entre dos recorreguts, un de 1.350 metres i un de 4.500 m. Tot, per formar part d’una activitat inclusiva, que vol donar visibilitat al les persones amb paràlisi cerebral, 15.000 a Catalunya, i avançar cap a una societat més igualitària, plural i justa. La prova també vol retre homenatge a totes les persones que “d’una manera o altra conviuen amb la paràlisi cerebral”, com les famílies cuidadores.

“Necessiten més recursos de les administracions”

La inclusió, segons Mercè Batlle, presidenta de la Federació Catalana de la Paràlisi Cerebral, ha de començar al lleure, on hi ha més socialització. “És molt important conèixer aquestes persones i tractar-les de tu a tu, i això pot passar a les activitats com l’esport, que han de ser exemple d’una inclusió que hem de fer a la societat i a l’escola”.

Segons Mercè Batlle, amb el pas dels anys les necessitats d’aquestes persones, com les de salut o les educatives, “han empitjorat”. Per això reclamen més ajuts a les administracions: “demanem un finançament just, amb més recursos com assistència personal i ràtios adequades per poder garantir una vida plena”. Mercè Batlle concreta en ajudes puntuals, sobretot, a infants de zero a tres anys, que necessiten atenció les 24 h per a ells i ajudes per a les seves famílies cuidadores.

Comparteix a: