“Els fills han d’aprendre a saber quins són els límits i els pares han de saber exercir-los sense por”, segons la psicòloga de l’Hospital Clínic, Rosa Díaz. El professor de psicologia i ciències de l’educació de la UOC, Manuel Armayones, valora molt positivament que l’Organització Mundial de la Salut hagi decidit incloure l’addicció als videojocs al catàleg de malalties mentals, a partir del mes de juny.

L’estat espanyol ocupa ja el quart lloc d’Europa en consum de videojocs i l’últim informe de l’Associació Espanyola de Videojocs diu que hi ha 15 milions de jugadors i que més del 70 % dels joves entre 11 i 24 anys hi juguen. Segons els experts, les grans empreses tecnològiques dissenyen els jocs perquè els nens tinguin una major dificultat per deixar de jugar. A més, assenyalen als clubs de futbol que patrocinen les cases d’apostes esportives com els responsables de l’addicció que aquestes generen.

En parlem amb l’Oriol Esculies, director de Projecte Home; Rosa Díaz, psicòloga especialista en addiccions del servei de psiquiatria i psicologia infantojuvenil de l’Hospital Clínic; i Manuel Armayones, professor de psicologia i ciències de l’educació i director del programa del Màster Universitari de Psicologia, Salut i Qualitat de Vida de la UOC.

Escolta-ho aquí: