El 53,1 % dels conductors no fan servir els intermitents per senyalitzar les maniobres d’avançament. El 67,1 % no indica tampoc la seva intenció de tornar al carril d’origen. Així ho revela un estudi d’Abertis, que ha analitzat el comportament de 58.800 vehicles lleugers i 11.200 pesants a diferents trams de l’AP-7, entre Salou i Puçol.
A Barcelona, més del 30 % dels conductors cometen algun tipus d’infracció. Les més freqüents són: no respectar el senyal d’estop (7 %), no respectar els passos de vianants (4,4 %) i no indicar el gir (4 %), segons un informe del RACC del 2017. N’hem parlat al nostre espai de conversa i anàlisi.

En opinió del sotsinspector David Vázquez, segon cap de la Unitat d’Intervenció i Prevenció d’Accidents de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana, explica que les principals infraccions són molt bàsiques:

Empar Pérez, especialista en psicologia clínica del Centre Mèdic Teknon, detalla els aspectes de la personalitat que influeixen en la conducció:

Ester Carrasco, professora de l’autoescola RACC de l’Hospitalet Centre, explica que no tenim la percepció de ser mals conductors:

Pots seguir aquí el debat sencer: