A “El matí de Barcelona” fem memòria del cap de setmana que va congregar unes 600.000 persones al Parc Güell, on va passar de tot.

Amb el Xavier Theros, cronista de Barcelona i autor de diversos llibres sobre la ciutat i l’Ernest Cauhé repassem aquest episodi en plena transició política.

 

“Tots van en boles i follen pels descosits enmig de la zona monumental del Parc Güell. Un concert improvisat de fons, amb ressonàncies de punk, els fa de banda sonora. La multitud hi ha acudit esperançada i ansiosa d’avistar la bellesa humana i arquitectònica, d’aprofundir en una experiència política i intel·lectual. Ara toquen trompetes sobre l’escenari i tothom balla. La disbauxa i l’alegria estan desbordades. Un dels nouvinguts no pot aguantar la pixera i deixa anar el riu contra les pedres de la paret del Pòrtic de la Bugadera gaudinià. A la zona boscosa hi han proliferat les tendes de campanya. I les rotllanes amb debats sobre ecologia, sexualitat, filosofia i anarquisme duren fins a l’extenuació dels participants. Està a punt la nova era, amb un govern de transició i moltes esperances de canvi. Aquest cap de setmana de 1977, som a les Jornades Llibertàries Internacionals, que s’han apoderat del Parc Güell”.

Escolta la secció sencera aquí