La instal·lació elèctrica al bloc del carrer de Sant Ramon número 1, al Raval, que va ser desallotjat després que diverses persones n’ocupessin els habitatges buits, estarà resolta a finals d’abril, segons Endesa. Això permetria que les famílies que tenen adjudicats pisos de protecció oficial en aquest edifici s’hi puguin ja instal·lar, després d’un darrer tràmit burocràtic, a finals  de juny.  Es tracta de la presentació de l’obra l’obra de l’estació transformadora ( ET) legalitzada al Ministeri d’Indústria i  Energia i sol·licitar l’acte de posada en servei en la major brevetat possible. Ho ha explicat en declaracions a ‘El matí de Barcelona’ Ángel Ródenas, tècnic de subministraments nous d’Endesa.

D’aquest cas n’hem parlat també amb un dels veïns que espera el seu pis en aquest bloc, David Núñez, que no entén perquè  hi ha hagut tanta lentitud. Fa quatre anys que esperen accedir al seu habitatge de lloguer social.

L’Ajuntament culpa Endesa de no haver demanat l’Estació Transformadora quan el consistori va presentar  el projecte d’obra

Fonts de  l’Ajuntament han informat a betevé ràdio  que  Endesa hauria d’haver demanat a l’Ajuntament que col·loquès una estació transformadora (ET) en el moment en què el consistori va presentar el projecte d’obra de l’edifici de Sant Ramon. Però , segons el consistori, Endesa no va comunicar que calia col·locar aquesta estació i per tant el projecte es va iniciar sense aquesta ET.  Aquestes mateixes fonts puntualitzen que no és l’Ajuntament qui decideix que cal aquesta infraestructura sinó la companyia i ho ha de comunicar quan es presenta el projecte segons la normativa. També expliquen que quan l’obra ja estava en marxa i avançava, Endesa va comunicar que calia aquesta estació i, com que no s’havia previst en els plànols inicials, ja no es va trobar el lloc per col·locar-la a la mateixa parcel·la de Sant Ramon.  Es va haver de buscar un lloc proper on fos possible instal·lar aquesta ET amb el retard que això ha comportat. Les mateixes fonts indiquen que  es va demanar  que es fes una connexió directa a la xarxa mentre no es disposava de la ET, que és un fet habitual. Però afegeixen que  la companyia no ha autoritzat l’Ajuntament a fer aquesta conexió provisional mentre s’acaba la instal·lació de la ET. Tot i això,  asseguren que l’Ajuntament ja està treballant perquè en el temps més breu possible aquest problema quedi resolt i es pugui enllestir així l’obra.

Durant el programa hem parlat també amb Irene Sabaté, portaveu del Sindicat de Llogaters; Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC, i Eduard Saurina, coordinador general de l’Àrea  Metropolitana de Barcelona. Escolta aquí tota la conversa: