La Sandra Marchador fa més de 25 anys que despatxa fruita seca al Mercat de Sants , i els últims 17 regenta la parada Fruits Secs i Olives Sandra. Treballa amb un gènere tradicional amb molts derivats, cosa que l’obliga a tenir mil i un compartiments per allotjar-los tots. Per exemple,  en el cas de l’ametlla, la torrada amb pell, la torrada sense pell, la torrada amb sal, la crua amb pell, la marcona crua, a granet, a làmines, a palets i en pols. La seva parada és una carta de colors, formes i textures. El seu producte estrella és sens dubte la nou: en ven uns 90 quilos a la setmana, la major part provinent de Tarragona.

Propietats medicinals

Molts clients s’acosten a la parada per les propietats saludables de la fruita seca, com per exemple els nabius. Explica la Sandra que els vermells tenen propietats diürètiques i els recomana per a les infeccions d’orina i la retenció de líquids. I, els negres, afavoreixen la vista.

Fruita deshidratada

La fruita deshidratada ha entrat amb molta força al sector i ha trencat l’estacionalitat del producte, que té molt consum els mesos d’hivern però baixa exponencialment amb la calor. Amb l’arribada del bon temps, creix el consum de papaia, pinya, coco, mango, gingebre i àloe vera per incorporar-los als iogurts i el cereals.

Escolteu aquí l’entrevista que li hem fet: