En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Fermín Cacho ha assegurat que les últimes paraules que li va dir al seu entrenador, just abans de començar la prova van ser: “Enrique: ves a la grada a gaudir de la prova, que seràs el primer entrenador que tindrà un campió olímpic”. I així va ser. Cacho, que en aquell moment tenia 23 anys, va aconseguir fer la prova en  un temps rècord: 3 minuts 40 segons 12 dècimes . El moment apoteòsic va arribar quan només faltaven 300 metres per al final, i Cacho va avançar l’altleta  kenià Chesire, que fins al moment encapçalava la cursa. En l’entrevista, el corredor ha explicat que durant la cursa va córrer sempre per la pista 1 i que quan va veure el moment, va aprofitar per fer l’avançament. Assegura que va viure un moment indescriptible, històric i amb molt d’orgull perquè es tractava dels primers Jocs Olímpics que es feien a Espanya. Fermín Cacho ha remarcat la bona convivència entre els atletes a la Vila Olímpica i creu que els jocs de Barcelona van suposar un abans i un després per a l’esport espanyol.