Control segureatt aeroport del Prat

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat estan convocats la vaga indefinida a partir del 10 d’agost. Serà una aturada parcial, amb afectació de dijous a dilluns i en tres franges horàries: una de matinada (4-7 h), una de matí (9-11 h) i la darrera, a la tarda (16-18 h). Els sindicats denuncien la “passivitat de l’empresa per resoldre diversos problemes” i critiquen també que s’estan incomplint pactes i compromisos assolits.

Les set reivindicacions dels sindicats

La convocatòria de vaga afecta els treballadors de l’empresa I-SEC. Entre les reivindicacions, els sindicats reclamen descansos de 10 minuts cada hora per compensar la “càrrega mental de feina, la fatiga, la pressió, etc. que comporta la feina”. També denuncien que les dones tenen més càrrega de treball que els seus companys i que hi ha “actes d’abús d’autoritat i mecanismes de pressió” per part d’alguns treballadors responsables o amb càrrec.

D’altra banda, els també reclamen dos caps de setmana lliures al mes, que l’empresa assumeixi el cost de l’aparcament o que els habiliti una zona gratuïta, i que se’ls pagui un plus d’idiomes, a més de formació inicial i continuada. També exigeixen el compliment dels pactes a què s’ha arribat fins ara, entre els quals hi ha respondre als missatges dels treballadors en un termini màxim de 96 hores. La vaga té el suport de tots els sindicats amb representació al comitè d’empresa: CSIF, RoS, ATES, STS-C i ADN.