vaga aeroport prat pont purissima 2023
Foto: ACN

(ACN) Els empleats del servei de terra de l’aeroport de Barcelona-el Prat estan cridats a una vaga els dies 5 i 10 de desembre, coincidint amb l’operació sortida i tornada del pont de la Puríssima 2023. La convocatòria l’ha feta el sindicat UGT per protestar contra l’última l’adjudicació d’aquest servei per part d’Aena.

Denuncien constants incompliments laborals

La UGT ha registrat aquest divendres la convocatòria de dos dies d’aturada que afecta tots els aeroports de l’estat. El sindicat denuncia “constants incompliments” laborals per part de les empreses adjudicatàries en els últims set anys. La situació, diuen, de “permanent judicialització i conflicte” entre els treballadors “ja era insostenible”. Però ara, creuen, empitjorarà amb les últimes adjudicacions, perquè “provocaran el moviment de milers de treballadors“.

Segons els sindicalistes, els incompliments de les empreses han provocat milers de demandes individuals de treballadors, desenes de conflictes col·lectius i reiterades convocatòries de vaga. No obstant això, la UGT assegura que les empreses que guanyen els concursos de serveis de terra han assumit costos milionaris a causa de les demandes dels treballadors però “tot i això persisteixen” perquè “els surt més barat”.

Desconfiança cap a Aena

En un comunicat emès dissabte passat, els representants dels treballadors asseguraven que Aena no ha establert un compromís sobre com actuar davant dels incompliments del conveni, “limitant-se a ser un gestor d’adjudicacions”.

Pel que fa a Aena, han lamentat que digui que vetllarà pel compliment de les obligacions de les empreses quan “mai ho ha fet”. “Tots els actors implicats, empreses i Aena, no han deixat de declarar públicament les seves millors intencions, però l’experiència ens diu que tot queda en això”, apunten.