naixements barcelona 2023

(ACN/Redacció) La Unió Europea destinarà tres milions d’euros a la creació del projecte Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat, una iniciativa redactada i impulsada per l’associació Barcelona Comerç i que vol contribuir a la consolidació d’un model de ciutat “europea” amb barris “revitalitzats” i capaços de preservar un estil de vida “més sostenible”. Així ho ha explicat aquest dimarts la presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu i eurodiputada del PP, Dolors Montserrat, després de mantenir una reunió amb el president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig.

La concessió de la inversió suposa un pas més perquè Barcelona aculli la primera edició d’aquesta iniciativa, ja que la capital catalana és una de les candidates.

Superada la segona fase del procés

La notícia arriba després que la Comissió Europea també avalés el projecte, atorgant-li la màxima qualificació possible. Així, l’adjudicació dels fons suposa la segona fase del procés perquè la iniciativa es converteixi en realitat.

“Excel·lent notícia”

Per Puig, la decisió suposa “una excel·lent notícia” de cara a la materialització d’un programa que “pretén ser per a tot el comerç local europeu una eina capaç i viable a través de la qual desenvolupar accions i prendre decisions en tots els àmbits, assegurant el futur del comerç de proximitat als municipis”.

D’altra banda, el president de l’organització insta al conjunt d’administracions locals i a la societat civil “que sumin forces i energies” per aconseguir que Barcelona pugui acollir la primera edició.

Més enllà de Barcelona Comerç, la iniciativa té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Govern espanyol, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, a més de múltiples organitzacions i entitats en l’àmbit empresarial i civil.