Per als més gurmets, 16 restaurants com el Bilbao, el Casa Pepe o el Semproniana oferiran menús gastronòmics d’entre 22 i 30 euros amb el bacallà com a protagonista; 18 restaurants més oferiran platets de bacallà a entre cinc i sis euros; i 14 bacallaneries faran tastets al preu d’un euro o poc més.

Com a gran novetat de l’edició d’enguany hi ha la convocatòria del premi Bacallà Novell, que vol distingir una personalitat pública i convertir-la en tot un expert en l’ofici de bacallaner i cuiner d’aquesta matèria primera. El primer guardonat serà l’actor i cantant Bruno Oro. Rebrà el seu pes en bacallà i una classe magistral d’un mestre bacallaner i d’un xef per aprendre a cuinar el peix. 

La Ruta del bacallà, que s’allargarà fins al 17 d’abril, vol acostar aquest producte i l’ofici de bacallaner a un públic més jove. Per això, el Gremi de Bacallaners de Catalunya ha preparat una edició més dinàmica i amb propostes per a tots els gustos i butxaques. Ho ha explicat a Barcelona FM Ricard Perelló, bacallaner amb parada al Mercat del Ninot i a la plaça del Mercadal de Sant Andreu.