L’Amparo, una dona de 72 anys amb discapacitat i veïna del Gòtic que tenia una ordre de desnonament per al 26 de gener, podrà seguir vivint, per ara, al pis on ho ha fet tota la vida. El jutge ha acceptat el recurs contra el llançament, basant-se en la suspensió temporal dels desnonaments de persones vulnerables mentre dura l’estat d’alarma.

El magistrat ha pres aquesta decisió basant-se en la modificació del Decret llei 37/2020, aprovat pel Govern espanyol i que prohibeix els llançaments en la situació actual de crisi sanitària. Si no hagués acceptat el recurs, l’Amparo hauria d’haver fet front al quart intent de desnonament.

Una herència enverinada

El programa ‘bàsics’ ha seguit el cas d’aquesta veïna del Gòtic. Ella té la meitat de la propietat de l’immoble i el 50 % restant, una immobiliària que ha optat per renunciar a compartir l’habitatge amb ella. Un jutjat va resoldre aquest enroc sentenciant que s’havia de subhastar tot el pis, inclosa la part de l’Amparo. Això va portar-la a un parany legal que, fins ara, suposava una amenaça per a la seva estada en aquest pis.

L’entitat Resistim al Gòtic ha celebrat la decisió del jutge i ara confia que el “propietari il·legítim” —referint-se a la immobiliària— s’avingui a negociar un lloguer. “L’Amparo no se’n va!”, apunta la plataforma.