El restaurant Caelis ha celebrat els 20 anys amb un dinar en què el xef Romain Fornell s’ha volgut envoltar dels seus amics que també són els millors cuiners de la ciutat i el país. Ha estat una trobada a l’hotel Ohla que ha comptat amb la presència de Joan Roca, Carles Gaig, Paolo Casagrande, Albert Adrià, Javier i Sergio Torres i Òscar Manresa, entre altres xefs de renom.

“Avui és un dia molt especial. Quan vam engegar aquesta aventura poc ens podíem esperar que el projecte gastronòmic arribés tan lluny”, ha dit després d’agrair el “suport incondicional” dels seus companys de gremi. Amb tots ells s’ha volgut fer una foto de grup davant els fogons de la cuina del Caelis, que el 2014 va ser escollit com a Gold Standard Restaurant per Condé Nast Traveler.

Cassoleta de rovell curat i caviar, macarró farcit de carxofa, llamàntol i foie, gambes vermelles amb beurre blanc i múrgoles i pedrers de vedella al vi de xerès són alguns dels plats que Fornell ha ofert als comensals que l’han acompanyat en la celebració.

En un any va arribar la primera estrella

Fa 20 anys que Fornell va obrir les portes del Caelis a l’aleshores Hotel Ritz (actualment El Palace), amb una proposta gastronòmica que combinava les tradicions francesa i catalana amb tècniques innovadores. Amb aquesta proposta Fornell volia demostrar que la cuina d’hotel no ha d’estar renyida amb l’alta gastronomia. Un any després va aconseguir una estrella Michelin, un reconeixement que encara manté a la ubicació a l’Ohla Barcelona, hotel a què es van desplaçar el 2017.

Romain Fornell va néixer a Tolosa, França. El 2001, amb només 24 anys, va convertir-se en el cuiner més jove a aconseguir una estrella amb el restaurant La Chaldette, a Losera. Un any més tard va venir a Barcelona per posar-se al capdavant del restaurant Diana, de l’Hotel Ritz, que dos anys després va canviar el nom pel de Caelis. El 2005 va ser guardonat amb una altra estrella Michelin i Romain va ser l’únic cuiner francès a tenir estrella a França i aquí.

El 2011 va obrir el bistrot Cafè Emma i en els últims anys ha incorporat Cafè Turó, Épicerie i Joël’s Oyster Bar als seus projectes a Barcelona. Des de principis del 2017 i coincidint amb el trasllat del Caelis a l’Ohla Barcelona, Fornell és el xef en cap de tots els espais gastronòmics de l’hotel.