(ACN/redacció) La primera jornada de la vaga dels treballadors del SEPE, convocada per a aquest dilluns i també per a dimarts, ha tingut de moment un seguiment del 30 % en el conjunt de l’estat, segons dades d’USO, el sindicat que ha fet la convocatòria. Tot i això, el seguiment ha estat molt desigual. Segons el Ministeri de Treball, en canvi, xifra el seguiment de la vaga en un 2,8 % i asseguren que ha tingut poca afectació pels usuaris.

Barcelona es compta entre les ciutats que més seguiment ha tingut amb un 38 %, sempre segons dades del sindicat. L’aturada convoca els tres torns de funcionaris, entre les 7 i les 22 h

La vaga la va convocar USO per la sobrecàrrega de treball que denuncien que tenen els empleats i per la manca d’inversions, sobretot després de l’atac informàtic que va rebre a principis de març aquest organisme. El sindicat reclama un reforç immediat de plantilla així com l’actualització i modernització de les aplicacions informàtiques i eines que fan servir els treballadors tant a les oficines com els que fan teletreball.

El Ministeri de Treball havia establert els serveis mínims en 12 llocs de feina als serveis centrals, sis a les direccions provincials i un a les oficines de prestacions.

Vulneració llibertat sindical

El sindicat convocant ha denunciat que l’organisme ha posat traves per informar de l’aturada i està estudiant presentar una demanda per vulneració de la llibertat sindical i dels drets d’informació d’una vaga, ha informat Marisa Pérez, delegada d’USO. “En l’última setmana el SEPE ens ha boicotejat de totes les maneres hagudes i per haver. Per exemple, ens han bloquejat el correu de la bústia sindical totalment”, ha explicat Pérez.