Dilluns de desnonaments a Ciutat Meridiana. Quatre famílies, tres de les quals tenen fills menors, tenien una ordre de llançament que finalment s’ha ajornat. Per intentar evitar-ho, veïns del barri s’han concentrat a la porta dels tres immobles: un on viuen dos germans, un altre en què hi ha un menor de dos anys, i finalment un altre pis en què viuen dues famílies amb cinc menors.
De de l’associació de veïns de Ciutat Meridiana reiteren que els desnonaments són una constant al barri i que “la tranquil·litat aquí no ha arribat en cap moment”. Filiberto Bravo assegura que, de mitjana, hi ha entre quatre i cinc ordres judicials cada setmana.
Pròrrogues d’entre 15 dies i un mes
El primer punt on s’ha fet visible la mobilització ha estat al número 22 del carrer dels Rasos de Peguera. Hi viuen dos germans, un dels quals amb una discapacitat, que han aconseguit un ajornament de l’ordre de 18 dies, fins al 3 de desembre. Fins a l’immoble s’hi han desplaçat els serveis socials i els Mossos d’Esquadra, a més d’una cinquantena de veïns, amb l’objectiu de pressionar per evitar el desnonament.
Al carrer de les Agudes, número 46, l’ordre judicial afecta una parella, el seu fill de dos anys i dos amics més. La comitiva s’hi ha personat a primera hora del matí però finalment el llançament tampoc no s’ha fet efectiu. En aquest cas, els han concedit una pròrroga de 15 dies.
Cinc menors en un sol habitatge
El tercer immoble que tenia una ordre de desnonament al barri aquest dilluns és el número 33 del carrer del Pedraforca. És el que té més afectats i el que ha obtingut una pròrroga més llarga, d’un mes. A l’habitatge hi conviuen vuit persones, cinc de les quals són menors: una dona i els seus dos fills, de 13 i 16 anys, el seu germà amb la seva parella, i els tres fills d’aquest matrimoni, de cinc, set i 14 anys. Per intentar impedir el llançament, s’hi han aplegat una quarantena de veïns.
Una de les dones que viuen en aquest immoble assegura que té un contracte de lloguer i que ha pagat cada mes. El problema, assegura, és que el propietari no va pagar-ne la hipoteca, el banc es va quedar el pis i ara l’entitat vol expulsar-ne els llogaters.
El matí de mobilitzacions per aturar els desnonaments arriba només tres dies després de la darrera acció reivindicativa de la PAH. La plataforma va ocupar divendres la seu de l’Agència Catalana de l’Habitatge per defensar la llei antidesnonaments.