La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat aquest dijous al matí la seu de l’Agència Catalana de l’Habitatge per defensar la llei antidesnonaments. Reclamen a Junts per Catalunya que retiri les esmenes que ha presentat al text legal. Consideren que les “retallades” a la nova legislació “agreujaran encara més les llistes d’espera de la Mesa d’Emergència”.

Més de 600 famílies a Barcelona esperen un pis social

La PAH exigeix “mesures estructurals per posar a zero” la llista d’espera de la mesa d’emergència, una llista en què asseguren que actualment hi ha 2.422 famílies. La portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, ha criticat que el nombre de famílies en espera no ha parat de pujar en els darrers anys. De fet, remarca que ara fa tres anys van fer una acció semblant a l’Agència Catalana de l’Habitatge “per exigir que la mesa estigués a zero” i que “tres anys després no només no estan a zero sinó que han augmentat“.

Desconvocada la protesta al cap d’unes hores

L’acció s’ha desconvocat després que hagin aconseguit una reunió amb JxC, a qui volen traslladar les seves reivindicacions. Des de la PAH consideren que les mesures que recull la nova llei, com obligar els grans tenidors a oferir un lloguer social abans de desnonar, permetran treballar en aquesta línia. “Sembla que volen escoltar més els loobys que no les famílies desnonades”, ha criticat Delgado. Segons la PAH, la reunió es farà el proper divendres, 19 de novembre. Hi assistiran tant la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, com el secretari d’habitatge, Carles Sala.