OCU denuncia aerolínies

(ACN) L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat sis companyies aèries per cobrar suplements “abusius” per l’equipatge de mà als aeroports catalans. L’OCU ha portat els cobraments de les companyies Aegean Airlines, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Ryanair, Singapore Airlines i Vueling davant l’Agència Catalana del Consum.

L’organització alerta que els suplements poden encarir el cost del trajecte fins a 75 euros per persona. “Hi ha casos en què és més econòmic facturar l’equipatge que portar la maleta de mà a bord”, ha assenyalat l’OCU en un comunicat.

L’OCU reclama inspeccions i sancions

“Aquest càrrec addicional i l’estratègia tarifària incompleixen la normativa vigent aplicable, són contraris a les bones pràctiques i totalment abusius per als drets dels passatgers reconeguts en l’article 97 de la llei de navegació aèria“, ha enumerat l’organització de consumidors. L’entitat també ha recordat que existeixen sentències contràries a aquesta pràctica del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i dels jutjats mercantils espanyols. Per això, l’OCU ha sol·licitat a l’Agència Catalana del Consum que iniciï un procediment d’inspecció a les sis companyies sobre aquestes pràctiques i “els imposi la sanció corresponent”.