NÜA Smart Restaurant va obrir aquest novembre al carrer Gran de Gràcia, 167 unint gastronomia i tecnologia. Les taules de l’establiment tenen ordinadors integrats que permeten des de triar el menú a compartir fotos. Tot i això, expliquen des del restaurant, que la tecnologia no té límits i ja estan treballant amb noves aplicacions per incorporar a les taules.

Primer “smart restaurant” d’Europa

El NÜA és el primer “smart restaurant” d’Europa, asseguren des de l’establiment. En aquest restaurant es menja sobre pantalles tàctils intel·ligents que permeten fer la comanda, però no només això. Permeten jugar, consultar notícies o compartir fotografies.

Les opcions no tenen límits i ara, treballen amb noves aplicacions com la música i les videotrucades. “Això sí que ho he vist aquest Nadal, quan hem pogut obrir, ha vingut gent i han estat menjant amb el mòbil fent una videotrucada amb familiars”. Víctor Navas, CEO fundador dee NÜA Smart Restaurant, explica que ja treballen en incorporar aquestes videotrucades des de la taula del restaurant.

Generar vincles amb el teixit del barri

A través del mòbil, el client pot personalitzar la tauleta, és a dir, la taula on menjarà, d’aquesta manera, l’ordinador pot detectar si és un adult o un infant, si té al·lèrgies o els aliments preferits. A més, els fundadors del restaurant creuen que els jocs cooperatius o altres aplicacions aconsegueixen que els clients no s’aïllin amb el telèfon i comparteixin. També, volen generar vincles amb el teixit del barri, per exemple que la tauleta recomani una botiga, una galeria o un bar i, més endavant, que puguin vendre en línia.

La tecnologia és la base del projecte

Per Navas, fundador de NÜA, “les taules són la part més important, però un ‘smart restaurant’ no és una taula interactiva, és molt més, és tot l’ecosistema que hem creat, gràcies a la tecnologia reduïm la nostra petjada al medi ambient, controlem l’estoc del restaurant, com la tecnologia no té límits, al final són els desenvolupaments que es poden fer”.

Visitar exposicions mentre menges

A NÜA volen unir la gastronomia amb l’art i la música, per això, treballen per poder exposar obres d’artistes a les taules i que es puguin adquirir. També, s’estan preparant concerts experimentals presencials. Una connexió global, però, diu el fundador de NÜA, sense oblidar l’entorn local. Des del restaurant no deixen d’imaginar noves propostes per agafar impuls davant de la crisi de la covid-19, com estan fent altres establiments de la zona.