És la cita gastronòmica més important de l’any. El Gastronomic Forum Barcelona 2022 ha obert les portes al recinte firal de Montjuïc, on s’exhibeixen les grans novetats d’alimentació que esperen sorprendre als assistents fins al 9 de novembre. Al certamen s’hi reuneixen fins a 300 expositors.
A continuació et detallem algunes de les novetats del fòrum de gastronomia d’enguany, que ha arrencat aquest dilluns.
Gastronomic Forum Barcelona 2022: què s’hi pot tastar?
Alguns dels atractius de la cita gastronòmica són:
- Formatges vegans. És una especialitat de formatges fets amb anacards produïts per l’empresa barcelonina Veggi Karma.
- Anxova trufada.
- Cervesa envellida en bota, guanyadora de la millor cervesa negra del món.
- Oli d’oliva verge fumat. Oli fumat amb fusta d’olivera que permet assaborir els plats a la planxa o al forn com si sortissin de la brasa, diuen els creadors.
- Croqueta amb gust de salsa brava.
- Maionesa d’aquafava. Està elaborada amb l’aigua resultant de coure-hi llegums.
- Canelons vegans. Plat tradicional de Nadal, però en versió vegana.
Presència de xefs amb estrella
Hi participen 65 xefs consolidats i d’altres emergents com Joan Roca (El Celler de Can Roca***), Quique Dacosta (Quique Dacosta***), Paco Pérez (Miramar** i Enoteca**), Alexandre Mazzia, (AM***, Marsella) o els germans Torres, (Cocina Hermanos Torres**).
En total, hi haurà 140 ponents que explicaran tendències i projectes vinculats al compromís social i mediambiental.
Temor que tot s’encareixi
Les empreses expliquen que cada cop es treballa més amb aliments de km 0 per fer més sostenible el producte final. Alhora, exploren fórmules noves amb una distribució dels productes més coordinada per reduir l’impacte ambiental.
També han explicat que estan preocupats per la inflació i treballen per intentar no repercutir l’augment de preus en el consumidor final. Ara bé, no veuen un horitzó positiu.
Novetats tecnològiques
La tecnologia també té un paper destacat en el certamen. Es pot provar un robot intel·ligent que ajuda el cambrer a l’hora de repartir plats o retirar coberts i que pot servir 400 taules al dia. També es presenten solucions per fer més fàcil la gestió dels restaurants com Skello, un programa per planificar horaris de personal que compta de manera automàtica les hores extres, els fitxatges, la creació de torns, les vacances, etc. O Harbest Market, una plataforma que connecta directament productors i clients del canal Horeca, facilita que el restaurant aconsegueixi productes més frescos i a preus estables i ajuda a generar un impacte social i mediambiental positiu.