Una horta inspirada en els cicles de la natura amb plantes i peixos convivint en perfecta simbiosi. És el sistema de cultiu que proposa l’empresa Green in Blue. Cultiva enciams i plantes aromàtiques amb la particularitat que les plantes creixen sobre l’aigua, com si fossin nenúfars. Els excrements dels peixos actuen de fertilitzant i els enciams s’entreguen als consumidors vius i amb arrels.
És una de les novetats que es presenten en el Gastronomic Forum Barcelona, al recinte firal de Montjuïc. Segons Green in Blue, el resultat és un enciam més saludable, lliure de químics i amb més sabor i textura. A més asseguren que “estalvia un 90 % d’aigua comparat amb els cultius convencionals”.
Alternativa3 és una altra de les empreses que participen enguany en el saló. Presenta un cafè enriquit amb fongs medicinals que “ajuda a protegir el sistema immunitari”. Alguns dels fongs que conté són el xiitake, el reishi i el bolet carner. Aquest últim “ajuda al rendiment i el benestar i a la funció cognitiva”.
L’escudella amb carn d’olla preparada en tres minuts és la proposta que presenta Cuinats Jotri. L’icònic plat català es presenta en un format innovador “amb ingredients cent per cent naturals i sense conservants”. Al preparat només cal afegir-hi aigua i escalfar-lo al microones.
Patates fregides cent per cent naturals i sense congelar en un minut, ostres amb pètals d’or comestible i llonganissa de figues i galetes de ceps són altres innovacions que es poden descobrir als estands del Gastronomic Forum Barcelona. També destaca el preparat d’arròs que presenta l’empresa Pibernat: “Només cal afegir-hi l’arròs i una mica de fumet i al cap de pocs minuts tens una paella deliciosa”, ens prometen.
Promoció del producte gallec amb 21 empreses amb segell Galicia Calidade
Galícia es promociona com a destinació gastronòmica amb estands on poder conèixer els seus productes. Entre les propostes hem descobert l’humus de calabizo, un embotit vegetal a base de carabassa que s’elabora com el xoriç tradicional gallec “fumat i curat”. L’empresa que l’elabora es diu Calabizo, un equip íntegrament femení que també produeix guisats amb cigrons i calabizo.