Al Mercat Born Gourmet els visitants podran comprar, sense intermediaris, els productes dels proveïdors d’alguns dels millors restaurants del Born. Una iniciativa inèdita que no només permetrà comprar el producte, sinó saber d’on ve, qui el produeix o com el fan, entre d’altres.

Alguns dels productes que es poden trobar al mercat són: aus i embotits de la granja Tancant Cercles de Cal Rovira; conserves d’Anxoves Xillu; aperitius de La Cala d’Albert Adrià; pa artesà de Mossèn de Folgueroles; fuet de Vic de Casa Riera Ordeix; vint tipus de botifarra d’ou de Juan Fernando Micó; verdures fresques i trufa d’El Petit Pagès, entre d’altres.

A més, per als més petits també se’ls ha habilitat un espai on conèixer els hàbits d’alimentació saludable i els valors de la dieta mediterrània. I per als grans, la Confraria de Pescadors de Barcelona ha organitzat una subhasta de peix.

I per als més implicats en la cuina, en les diferents edicions d’aquest Mercat Born Gourmet, s’han organitzat tallers i classes de cuina a càrrec dels cuiners dels restaurants de l’Associació Barcelona Born Gourmet: Sagardi, Orio, Pork, Sagàs, Oaxaca, Vila Viniteca, Euscal, Etxea, Bar Àngel, Bodega La Puntual, Llamber, Estimar, Golfo de Bizkaia, La Vinya del Senyor, 1881, Vidrios y Cristales i el Chigre 1769.

D’altra banda, cada cap de setmana de fira, els cuiners de dos establiments prepararan esmorzars de forquilla per als assistents. En aquesta primera cita, els visitants han pogut gaudir de suquet de peix, botifarra a la graella, pa amb oli i xocolata, entre altres plats, elaborats pel Bar Àngel i el Restaurant Sagàs.