La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, ha denunciat irregularitats en un dels desnonaments executats aquest divendres al matí a Ciutat Meridiana. Martín ha qualificat els fets de “despropòsit absolut” i ha anunciat que l’Ajuntament sancionarà la propietat, el fons voltor Cerberus, perquè “s’ha negat a complir la llei i oferir un lloguer social” a la família desnonada, una dona amb quatre fills menors d’edat.

Dues famílies desnonades

Per aquest divendres hi havia previstos tres desnonaments a Ciutat Meridiana, dels quals només se n’ha pogut ajornar un per la mobilització dels veïns i entitats del barri. L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana denuncia que dues veïnes amb fills menors han hagut de deixar aquest divendres casa seva per anar a dormir a una pensió.

Set furgons dels Mossos

En el cas del desnonament executat al carrer de Perafita, la regidora d’Habitatge afegeix que l’acompanyament veïnal i de la Unitat Antidesnonaments “no ha estat prou per evitar la barbàrie”.

En aquest cas, Martín denuncia que el jutge s’ha saltat la moratòria de desnonaments i que des del Departament d’Interior “s’han enviat set furgons dels Mossos d’Esquadra per fer fora una mare i quatre fills”. La regidora ha recordat la necessitat que la llei estatal obligui els grans tenidors a oferir un lloguer social.