Una vintena de cambreres de pisos, liderades per Kellys Unió Catalunya, s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume. Coincidint amb el Dia de les Kellys, han volgut tornar a reivindicar una millora dels seus drets laborals en una temporada en què s’incrementa la seva feina per l’augment del turisme. Acompanyades de pancartes com “Treballadora, no esclava” i “Més inspeccions de treball”, han llegit un manifest per denunciar les “condicions laborals precàries”, estancades —diuen— des d’abans de la pandèmia.

Entre les reivindicacions, demanen tenir la possibilitat de prejubilar-se, per tal de poder deixar de treballar abans dels 67 anys. Des de Kellys Unió Catalunya, Luz Amparo Suaza Flores, portaveu de l’entitat, denuncia que “amb la feina que fem no podem arribar a aquesta edat”. Apunta que han de realitzar tasques com aixecar matalassos molt pesants i que “la majoria de les treballadores estan patint problemes musculars i han de medicar-se per acabar les jornades laborals“. A més, el col·lectiu demana tenir una seu on reunir-se i poder guardar el material de l’entitat.

Abans de la concentració, al migdia, s’han reunit amb l’alcalde, Jaume Collboni. Segons Suaza, la trobada “ha anat molt bé i tenen sensacions molt positives perquè l’alcalde s’ha compromès a estudiar la situació“. Per la seva banda, Collboni ha fet una piulada en què demana “condicions laborals dignes per a les treballadores de l’hostaleria” i que les administracions “garanteixin acords necessaris.”