(ACN) Inspecció de Treball de Catalunya ha sancionat amb 735.000 euros Cabify, dues empreses de transportistes subcontractades (López Rubio i Proinvertia) i l’ETT JT Hiring per cessió il·legal de treballadors. En concret, Inspecció considera que les dues empreses subcontractades ofereixen “mà d’obra il·legal a Cabify” i que l’ETT formalitza “els contractes de posada a disposició fraudulents”.

El cas afecta uns 120 treballadors, que ara poden portar Cabify als tribunals per ser contractats directament. Els treballadors estan perjudicats perquè se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior, amb condicions econòmiques més baixes, vacances i permisos menors i menys representació sindical i judicial que si estiguessin contractats directament per Cabify.

La proposta de sanció d’Inspecció de Treball de Catalunya, que va iniciar aquesta actuació d’investigació el febrer del 2020 i que la considera molt greu, és de 431.275 euros per a Cabify, 243.745 per a López Rubio i Proinvertia, i 60.000 euros per a JT Hiring.

El resultat d’una denúncia contra Cabify

La sanció coneguda aquest dimecres és el resultat de la denúncia que va interposar la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) el desembre del 2019 contra Cabify per “pràctiques laborals abusives i fraudulentes“.

La companyia opera a Catalunya des del març del 2019 després d’adaptar el model de negoci als requisits que fixa el decret per regular els vehicles amb llicència de VTC aprovat per la Generalitat. 

Cabify recorrerà contra la sanció

Cabify ja ha anunciat aquest mateix dimecres que recorrerà contra la sanció i hi presentarà “les al·legacions i recursos corresponents”. L’empresa ha assegurat que les infraccions notificades no tenen “fonament jurídic” i que les sancions imposades “són contràries a dret“. Així mateix, la companyia defensa que desenvolupa la seva activitat d’acord amb la legalitat.