El Mobile World Congress estrena espai al Pavelló 4. Es tracta de l’Industry City, on les noves tecnologies com ara la 5G, el metavers o la realitat augmentada miren d’implementar-se en els processos de producció de les empreses. És el que es coneix com la indústria 4.0.
Aumenta Solutions ens presenta el monitor volumètric
La pime catalana Aumenta Solutions, integrada per enginyers sèniors de diferents àmbits, aposta per les tecnologies disruptives. Al Mobile han presentat un monitor que ofereix una imatge en tres dimensions, sense necessitat d’utilitzar ulleres especials. Aquesta tecnologia ja ha cridat l’atenció de molts hospitals. Amb aquestes imatges, els metges i especialistes poden tenir una visió, mai vista fins ara, de les radiografies, amb volum i perspectiva.
A Aumenta tenen clar que aquest és el futur de la imatge i passarem del píxel en 2D dels televisors al vòxel en 3D d’aquests monitors volumètrics. Això sí, aquestes imatges pesen tant que la tecnologia 5G es fa imprescindible per poder gestionar-les.
Els caixers amb assistència remota de Fujitsu
Amb la polèmica sobre la taula de les sucursals bancàries que tanquen i deixen la gent gran sense assistència presencial, Fujitsu presenta al Mobile el seu nou caixer amb assistència remota.
Quan una persona es troba amb dificultats a l’hora de trobar l’opció per treure diners d’un caixer, fer una transferència o pagar les taxes universitàries, aquesta solució escurça la bretxa digital. El client, amb una aplicació especial, ofereix una imatge de la pantalla del caixer amb el seu mòbil, que comparteix amb una persona de l’entitat bancària que li ofereix assistència mitjançant la veu o fent aparèixer icones a la pantalla del client. D’aquesta manera, es poden seguir pas a pas les indicacions de l’assistent remot per trobar finalment l’opció desitjada.
Els ciutadans programadors
Per implementar totes aquestes tecnologies, les empreses hauran d’incorporar nous perfils de treballadors a les plantilles, especialment programadors, una professió que ara mateix està molt buscada per les empreses. Per formar fàcilment aquests nous professionals s’ha creat el “low code”, un llenguatge de programació molt senzill que permet, en unes setmanes, disposar d’un programador que no tenia prèviament experiència en el món de les TIC. És el que es coneix com a ciutadans programadors, que els experts asseguren que d’aquí a tres anys seran més nombrosos que els programadors professionals.