Tot i ser conscients que tal com està ara mateix redactat el PEUAT no es poden obrir hotels nous al centre de la ciutat, el Gremi d’Hotels creu que l’arribada a l’alcaldia del PSC i de Jaume Collboni obre una escletxa “que es pugui estudiar la possibilitat de desenvolupar projectes amb valor extraordinari per a la ciutat i el sector”. I quin podria ser aquest projecte? El president de l’entitat, Jordi Clos, llança aquesta proposta: “Un palauet de 30 habitacions que estigui inutilitzat i que es pugui convertir en un hotel de luxe”.

Clos ha reiterat que no hi ha cap projecte en ferm sobre la taula i assenyala que ara és el moment del debat “filosòfic” perquè “sense un canvi de filosofia aquests projectes no arribaran”. El representant dels hotelers creu que amb l’era Collboni “hem passat del no a tot amb l’antic PEUAT a poder plantejar aquestes opcions”.

El canvi de govern “entusiasma” els hotelers

El canvi de color al consistori és un canvi que “entusiasma” els hotelers. D’altra banda també diuen que “no volem cap exigència que no sigui la raó. Busquem més qualitat a la ciutat i si les institucions ho veuen pertinent doncs ho parlem”. Defensen que l’Ajuntament actual “té una capacitat d’anàlisi diferent i per això aportem informació i projectes raonables perquè els estudiïn”.

L’empresari hoteler creu que en un futur s’han de poder evitar situacions com “la pèrdua del Four Seasons, que se’n va anar a Madrid. La zona del voltant s’ha reformat completament i atreu un flux de visitants que és el que vull tenir a Barcelona”, ha afegit Clos. Justament aquest objectiu de captació del visitant de més poder adquisitiu és un dels arguments que més ha reiterat en la presentació de les xifres de facturació dels mesos d’estiu, uns mesos que pràcticament han comportat la recuperació tant de visitants com de facturació previs a la pandèmia perquè els preus “s’han equiparat al de la resta de capitals que estan al ‘top 10’ europeu”.