Unes 10 furgonetes d’ARRO dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquest dijous al Poblenou per executar el desnonament d’una parella al número 6 del carrer del Taulat. Els afectats ocupaven el local des de feia poc temps, sense cèdula d’habitabilitat i en males condicions. La dona, a més, està embarassada de vuit mesos. Unes 20 persones s’han concentrat a la porta per aturar el llançament però finalment s’ha produït.

Segons fonts de l’Ajuntament, els Serveis Socials els han ofert com a alternativa una habitació en una pensió amb un bany privat fora de Barcelona. Els sindicats d’habitatge de l’Eixample Dret i el Poblenou, que han convocat la protesta, denuncien que no és una solució digna per a la parella. En tractar-se d’un local, la moratòria de l’Estat no els ha protegit i, per aquest mateix motiu, tampoc no poden accedir a la Mesa d’Emergència.

Les mateixes fonts del consistori afirmen que continuaran estudiant el cas per veure quines alternatives poden donar als desnonats, sobretot tenint en compte l’avançat estat de gestació d’ella. El local està afectat per un pla urbanístic i, quan van accedir-hi, estava buit. La propietat és una persona física considerada petit tenidor, és a dir, no disposa de 10 o més habitatges, segons el decret antidesnonaments del govern espanyol.