manifestació 31 gener barcelona general electric

La plantilla de General Electric de Barcelona ha convocat una manifestació a Barcelona aquest dimarts, 31 de gener, contra l’ERO que ha presentat la multinacional en el marc del pla de reestructuració de la seva divisió de renovables a Europa. La protesta coincideix amb una vaga convocada a escala estatal per Comissions Obreres (CCOO) a les diferents plantes afectades per l’expedient.

La manifestació començarà a les 10 h davant de la seu de l’empresa, al número 78 del carrer de Roc Boronat, i anirà fins a la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca. Allà faran sentir la seva veu i demanaran el suport del Govern espanyol perquè la indústria “és cabdal al nostre país per avançar cap a la sobirania energètica, a més de disposar de plantilles qualificades i amb un alt valor afegit“.

L’ERO afecta 150 persones de la planta de Barcelona

L’ERO presentat per General Electric afecta 199 treballadors i treballadores al conjunt de l’estat, de les quals, 150 a Catalunya, a la planta de Barcelona. L’expedient afectarà el personal d’enginyeria que dissenya aerogeneradors de terra al centre barceloní on treballen unes 600 persones. Des del comitè d’empresa asseguren que “el punt de partida de la negociació és molt baix. Ens toca lluitar per minimitzar-ho i aconseguir les millors condicions per a tots”.

El 13 de gener els treballadors ja es van manifestar a la ciutat per mostrar el seu rebuig a les portes d’un hotel on se celebrava una reunió entre el comitè d’empresa i la companyia. Els treballadors de la companyia ja es van enfrontar a un ERO el 2016.