(ACN/redacció) L’empresa d’entregues ultraràpides a domicili Getir ha comunicat a la plantilla que té la intenció de presentar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per als 1.560 treballadors que té a l’estat, uns 390 dels quals són a la demarcació de Barcelona.

La companyia de supermercats fantasma s’ha reunit amb representants de la plantilla aquest dijous i ara tindrà un mes per negociar els acomiadaments. “Getir farà els millors esforços per fer servir qualsevol via que pugui sorgir durant la negociació”, han assegurat fonts de l’empresa, que no ha especificat si la intenció de la companyia és anar-se’n d’Espanya.

En un comunicat, CCOO ha assegurat que l’empresa ha retardat l’inici del període de consultes de l’expedient perquè en un principi només havia d’afectar una part dels treballadors i “a causa d’un finançament que no han rebut, han optat per destituir tota la plantilla“.

Denuncien una “gestió empresarial nefasta”

El sindicat ha carregat contra la “nefasta gestió empresarial” de l’empresa fundada el 2015. “No ha sabut créixer ni tenir una estratègia de mercat a Espanya, i ara és la seva plantilla la gran perjudicada”, han etzibat. CCOO també ha retret a Getir que ofereixin un pla d’indemnitzacions mínimes. Sindicats i empresa s’han posat d’acord per reunir-se el 5 de juliol.

Entregues en deu minuts de tota mena de productes

L’empresa Getir, amb seu a Istanbul, es comprometia a entregar compres en deu minuts de tota mena de productes a diverses ciutats de l’estat, entre les quals Barcelona. betevé va poder comprovar com funcionaven aquests establiments poc després que s’establissin a la ciutat.

Supermercats polèmics

L’arribada d’aquest negoci a la ciutat, però, va arribar acompanyat de polèmica. A les Corts, la reforma d’un local de característiques semblants va provocar recels entre els veïns. Pocs mesos després, de fet, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que faria desaparèixer els 21 supermercats fantasma instal·lats a la ciutat a través del Pla especial d’activitats vinculades al repartiment a domicili.