Un segell per a cada cada organisme regulador. Així és com s'han identificat fins ara els aliments que han estat produïts segons els requisits per ser considerats ecològics. A partir d'aquest any, però, un nou logotip identificarà els aliments amb certificat ecològic produïts a la Unió Europea. Es tracta d'un disseny en forma de fulla que substituirà l'actual espiga i que, a més, serà obligatori. L'encarregat d'atorgar el segell a Catalunya seguirà sent el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, que de moment continuarà posant el seu distintiu. AMAYA PRAT, directora del CCPAE "El mantindrem ja que és el segell que identifica el consumidor català i també el consumidor europeu. Ja que els productes catalans doncs es venen a tots els mercats de la Unió Europea, deprés, quan ja hi hagi hagut campanyes per promoure el nou logotip europeu i el consumidor el reconegui, doncs passarà a ser facultatiu i segurament en el futur desapareixarà". L'eurofulla serà obligatòria a partir de l'1 de juliol. Els productes ecològics importats, és a dir, que es comercialitzin a la Unió però que s'hagin produït fora, també podran portar el segell. En aquest cas, però, serà optatiu.